Skip to main content

Exposició

Un tren entrando en la estación

El nostre homenatge als ferroviaris

Exposició permanent
Un tren entrando en la estación

Quan visiteu la Rotonda del Museu no oblideu alçar la vista. No us poden passar desapercebudes les banderoles que l’envolten. Formen part de l’exposició Ferroviaris, una mostra única que vol reivindicar a aquelles professions vinculades al món del tren.

 

Després de la implantació del ferrocarril, a mitjans del segle XIX, va sorgir una nova professió: els ferroviaris. Era un conjunt de molts oficis units per la duresa del treball i també per un sentiment de solidaritat entre els membres de la gran família del tren.

 

Molts d’aquells oficis d’aleshores encara es mantenen avui. Altres només perviuen pels testimonis vius de les generacions més grans. Des del Museu hem volgut mostrar el costat més humà del tren. I hem volgut fer-ho amb les imatges dels ferroviaris desenvolupant la seva professió, cosa que no ha estat una tasca fàcil.

 

Si teniu ganes de més, en els codis QR de cadascuna de les vuit banderoles hi trobareu informació complementària dels diferents oficis ferroviaris. També està previst acompanyar la mostra amb un vídeo divulgatiu i visites guiades.