Skip to main content
Fundación de los Ferrocarriles españoles
projectes en marxa

Projectes en marxa

Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)

 

El Museu ha col·laborat des del 1998 amb la UPC en el programa del semestre Internacional de Formació Dual (EPS/IDPS). Dos supervisors, un professor de la universitat i la cap de comunicació del Museu coordinen els estudiants de diversos països que realitzen un projecte al Museu. El segon any es va treballar en una pàgina en anglès complementària a la ja existent en temes de patrimoni industrial, educació i altres.

 

  • Tutorització dels alumnes del programa EPS (semestre Internacional de Formació Dual). Cursos 2013-2014, 2014-2015 i 2015-2016.
  • Col·laboració amb professorat de Enginyeria Elèctrica i mecànica per activitats conjuntes del programa educatiu del Museu. 
  • Col·laboració amb professorat de Enginyeria Informàtica en assignatures de interacció sistema-persona

 

 

Centre de Recursos del Garraf (CRP) 

 

Col·laboració des del 1998 en diversos projectes de divulgació de ciència i tecnologia dirigits al professorat de la comarca. Participació també en el Comitè Organitzador i Comitè Científic del Simposi de Treballs de Recerca de Batxillerat. 

 

 

Projecte Buchenwald 

 

Des de 2012 col·laborem amb el grup de treball del projecte educatiu conjuntament amb l'Amical Mauthausen i centres de secundària de la comarca del Garraf i el Barcelonès (cursos 2012-2013, 2013-2014 i 2014-2015). Dins del mateix projecte i en col·laboració amb Amical Mauthausen i altres camps de concentració, es convoca el Premi Marcel·lí Garriga de Fotografia, que busca recollir la visió que aporten els joves sobre els camps de concentració i les seves experiències en visitar-ne un.

 

 

 

Institut  Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) 

 

Gestió i participació en la dinamització del Programa d'Activitats educatives de la ciutat de Barcelona i membres del Grup Impulsor del Consell de Coordinació Pedagògica. Un projecte que realitzem des de l'any 1998. 

 

 

Ajuntament de Vilanova i l'Institut Municipal d’Ensenyament i Treball (IMET

 

Gestió i participació des de 1998 en la dinamització del Programa d'Activitats Educatives de Vilanova i la Geltrú.

 

 

Fundación de los Ferrocarriles Españoles 

 

Desenvolupament de projectes d'investigació internacionals (RESTRAIL, Séptimo Programa Marco) en col·laboració amb l'Àrea d'I+D+i de la Fundación de los Ferrocarriles Españoles.

 

Foto

 

 

Universitat de Hanze 

 

Conveni de pràctiques d'estudiants de la Universitat de Hanze (Holanda) dins el programa Erasmus +. Els alumnes han realitzat les pràctiques al Museu del Ferrocarril de Catalunya durant el curs 2015-2016, amb un projecte d'avaluació i recerca documental sobre temes com la motivació, l'experiència als museus, l'avaluació d'activitats i la didàctica dins els museus.

 

  • Merlijn Hulzenga y Roy Brons (estudiants).
  • Gerda Jonker y Ana Grande (supervisores).

 

 

AMB ELS SEGELLS de QUALITAT de:  

 

El Museu del Ferrocarril de Catalunya va obtenir el juny de 2016 el segell de qualitat de l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la Universitat de Barcelona.

 

Segell de Qualitat educativaAcreditació Activitum