Skip to main content
Fundación de los Ferrocarriles españoles
Edifici històric del museu del ferrocarril

Centre de documentació

El servei de documentació del Museu es troba temporalment suspès en format on-line i presencial. Confiem reprendre’l el primer trimestre del 2022. Preguem disculpin les molèsties!

 

 

Un viatge únic per la història del ferrocarril a través de més de 10.000 fotografies, 400 vídeos i 5.000 registres bibliogràfics. Des del Centre de Documentació preservem la memòria i els projectes de les antigues companyies de ferrocarrils per conèixer la història de la xarxa ferroviària catalana.

 

A l’arxiu fotogràfic hi trobem àlbums de principis del segle XX amb els quals podem imaginar-nos com eren els ferrocarrils de l’època i els seus passatgers. Entre ells destaca, per la seva magnitud i qualitat de treball, el fons de Francesc Ribera i Colomer. Descendent de tres generacions de fotògrafs i responsable de gran part del fons del Servei Elèctric de Renfe dels anys 1940 i 1950, que es guarda en aquest centre documental.

 

Fons del servei elèctric de Renfe

 

Des del Centre de Documentació s’han realitzat algunes col·laboracions, com és el cas de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. Comptem també amb nombroses publicacions periòdiques, memòries, informes i material cartogràfic i d’arxiu, constituint l’únic Centre de Documentació a Catalunya especialitzat en temàtica ferroviària, de caràcter públic i obert a consultes.