Skip to main content
Fundación de los Ferrocarriles españoles

Exposicions

El Museu del Ferrocarril de Catalunya comença una nova etapa i un nou cicle d’exposicions temporals presencials a la Nau Panoràmica. Construida el 2019, aquest espai albergarà exhibicions temporals, celebracions i esdeveniments diversos.


Paral·lelament, el Museu anirà oferint exposicions virtuals de diferents aspectes del Museu i el ferrocarril en general.

Ferrocarril i Memòria

Ferrocarril i Memòria

A través del programa VAGOlab, i un projecte educatiu especialment adaptat a la Gent Gran, el Museu del Ferrocarril de Catalunya ha treballat durant el curs 2020-2021 amb persones en els primers estadis de pèrdua de memòria.

 

L’exposició mostra el material que s’ha anat recollint: manifestacions, memòries i testimonis sobre el que per a ells ha representat el ferrocarril a la seva ciutat i els seus records.

 

Amb el tren com a fill conductor, els terapeutes de l’espai social han pogut treballar i fer tallers d’estimulació cognitiva, estimulació de socialització, meditació guiada, estimulació sensorial, escriptura i música. En col·laboració amb la Fundació Catalunya La Pedrera.

 

Visita l'exposició >>
Llegir més
Dones dibuixant i migrant. El viatge amb perspectiva de gènere

Dones dibuixant i migrant. El viatge amb perspectiva de gènere

La mostra és una instal·lació itinerant que es va realitzar pel Museu de Història de la Immigració de Catalunya (MhiC) i forma part de l’exposició Vinyetes migrants. Còmic, migració i memòria, comissariada per David F. de Arriba i Lilianna Marín de Mas. Mitjançant una selecció de vinyetes i partint de la senzilla equació “partida-trajecte-arribada”, es vol oferir un enfocament diferent del viatge del migrant: la partida i el sentiment de no saber quan es tornarà a la terra d’origen, la idea del trajecte i l’angoixa del viatge (per exemple en patera), i l’arribada i les dificultats que es presenten al migrant per arrelar a la terra d’acollida. El còmic permet codis lingüístics del còmic que ens ajuden a endinsar-nos en la comprensió d’una situació aliena.

 

D’altra banda, el simbolisme d’una maleta com a objecte imprescindible de la migració, dóna encara més força als còmics i amplifica el seu missatge. En col·laboració amb el MhiC.

 

Més informació >>

Llegir més
Dones dibuixant i migrant. El viatge amb perspectiva de gènere